ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

Δελτίο Τύπου για τη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2014

8 WARNING Aκτές Ωρα ΜηδένΠανελλήνιο Δίκτυο “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”
https://aktesora0.wordpress.com/

Συνέντευξη Τύπου Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, 12:30 μ.μ.

Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος,
Καλλιδρομίου 30 11473 Εξάρχεια, Αθήνα
τηλ: 210 3823 850 | email: info@environ-sustain.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26/6/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου του Δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό. Τα βασικά επιχειρήματα κατά του νομοσχεδίου, ανέπτυξαν οι: κ. Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Σύμβουλος Επικρατείας, κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, ενάλια αρχαιολόγος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κ. Ελένη Καμπέρη, ερευνήτρια Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και κ. Γιώργος Καλλιαμπέτσος, μέλος Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Πάνο Τότσικα, μέλος Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και τον ηθοποιό-μαραθωνοδρόμο κ. Άγη Εμμανουήλ που οργάνωσε και θα τρέξει τον Υπερ-Μαραθώνιο: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό.

Το Δίκτυο “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”, στο οποίο μετέχουν 100άδες επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει οριστικά το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, και καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν ενάντια στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση του αιγιαλού με κάθε πρόσφορο τρόπο. Καλεί πολίτες, επιστημονικούς φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού να υπογράψουν τα Ψηφίσματα και να αποστείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον Τύπο.

Ήδη 150.000 και πλέον πολίτες έχουν υπογράψει διαμαρτυρία ζητώντας την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα avaaz, αλλά και αλλού, μαζί με περισσότερες από 135 επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ:

Βρείτε μας στο facebook: GreekSeashore 0 Hour: Ανεβάστε μια φωτό από την αγαπημένη σας παραλία και βοηθείστε να τη σώσουμε!

Υπογράψτε τα Ψηφίσματα στο avaaz ή στέλνοντας email στο info@environ-sustain.gr με το όνομά σας ή το όνομα του φορέα σας. Το Ψήφισμα βρίσκεται στο σημείο επαφής: https://aktesora0.wordpress.com

Το παρόν δελτίο τύπου, τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις από την συνέντευξη τύπου σε μορφή pdf, καθώς και υλικό όπως flyers και το logo  μπορείτε να τα κατεβάσετε από τη σελίδα press kit

Πανελλήνιο Δίκτυο“ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος | Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) |Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων | ΑΡΧΕΛΩΝ | Συντονιστική Επιτροπή γα τη διάσωση παραλίας Σαρωνικού|Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού| Υπερ-Μαραθώνιος: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό.

Advertisement

About Elsa Kasapoglou

Tai Chi Chuan & Qigong Instructor

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 27 Ιουνίου 2014 by in Συνέντευξη Τύπου 26/6/2014.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: