ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

Ο Σύλλογος δρομέων Εύκλης, στηρίζει τον υπερμαραθώνιο των 240 χλμ. και οργανώνει καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Κοσμά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΕΥΚΛΗΣ
Ελληνικό 25 Ιουνίου 2014

Ο ΕΥΚΛΗΣ στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισε:

1) Να στηρίξει ηθικά και να βοηθήσει ενεργά με το έμψυχο δυναμικό του την υπερπροσπάθεια που θα καταβάλει ο Μαραθωνοδρόμος ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ, ο οποίος αποφάσισε να διανύσει απόσταση 240 χλμ, με αφετηρία το ιστορικό λιμάνι των Αρχαίων Κεχριών, διέλευση από τα παράλια της Αττικής και τερματισμό τον Μαραθώνα. Ενδιάμεσοι σταθμοί της διαδρομής θα είναι στις 8 Ιουλίου 2014 η πόλη της Ελευσίνας, στις 9 Ιουλίου  ο Άγιος Κοσμάς, στις 10 Ιουλίου   το Λαύριο και στις 11 Ιουλίου η Αρτέμιδα (Λούτσα) ενώ η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου. Σε κάθε σταθμό θα διοργανωθούν από συλλογικούς τοπικούς φορείς ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών.  Ο αγώνας γίνεται με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την εκποίηση του αιγιαλού και των παραλιών σε ιδιώτες, και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η πλήρης εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών! Εμείς, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και κατ` επέκταση με την ποιότητα της ζωής μας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε τόσο στις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Έτσι λοιπόν στις 10 Ιουλίου 2014 στις 5.30 π.μ. ομάδα μελών και φίλων του Συλλόγου μας θα συνοδεύσει τον υπερμαραθωνοδρόμο στο κομμάτι που εκτείνεται από τον Άγιο Κοσμά μέχρι το Λαγονήσι και ενδεχομένως και μακρύτερα. Την επόμενη μέρα 11 Ιουλίου 2014 ομάδα αθλητών του ΕΥΚΛΗ θα συνοδεύσει τον αθλητή από το Λαύριο μέχρι την Αρτέμιδα.

2) Να συμμετάσχουμε στον καθαρισμό της ελεύθερης παραλίας του Αγίου Κοσμά την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, από τις 6.00 π.μ. μέχρι τις 9.00 π.μ., από συλλογικούς φορείς της περιοχής προκειμένου να καταδείξουμε με την συμβολική αυτή κίνηση ότι φρονούμε πως η φύση πρέπει ν` αποτελεί αισθητικό πρότυπο για τον ανθρώπινο πολιτισμό που οργανώνει τους όρους της ζωής του με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές του.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να μας συνοδεύσουν στις δράσεις μας δηλώνοντας συμμετοχή στο τηλέφωνο: 6944-330451

Το Δ.Σ του ΕΥΚΛΗ

Advertisement

About Elsa Kasapoglou

Tai Chi Chuan & Qigong Instructor

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 30 Ιουνίου 2014 by in Δράσεις.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: