ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece τρέχει μαζί τα 240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό, τις Ακτές και το παραθαλάσσιο τοπίο

Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24/6/2014

 8-12 Ιουλίου
Τρέχουμε μαζί 240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό, τις Ακτές και το παραθαλάσσιο τοπίο

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece συμμετέχει και στηρίζει την κίνηση «240 Km για τον Αιγιαλό», που σκοπό έχει την ενημέρωση και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αν ψηφιστεί θα αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για την άλωση των ακτών, του αιγιαλού και τη βεβήλωση του παραθαλάσσιου τοπίου.

Οι ΦτΦ/NFGR εγκαίρως, 1η Μαΐου 2014, είχαν καταδείξει  τις καταστροφικές συνέπειες του ν/σ για το περιβάλλον και το τοπίο, τη θαλάσσια ψυχαγωγία και τον τουρισμό, την υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια  συμμετείχαμε σε συντονιστικές συσκέψεις για τη κοινή δράση ενεργών πολιτών και φορέων για να μη κατατεθεί το περιβαλλοντοκτόνο ν/σ για ψήφιση.

Οι ΦτΦ/NFGR συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργάνωσε το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας συνυπέγραψαν μαζί με 126 φορείς το κείμενο του Πανελλήνιου Δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

Οι ΦτΦ/NFGR καλούν τα μέλη, τους φίλους και τους συνεργάτες τους, φυσικά πρόσωπα και φορείς:

  • Να συμμετέχουν στους πολύμορφους αγώνες που αναπτύσσονται, έτσι ώστε να μη κατατεθεί και να μη ψηφιστεί το ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών  για τον Αιγιαλό και τις Ακτές.
  • Να συνυπογράψουν το κείμενο ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ [info@environ-sustain.gr]
  • Να στηρίξουν* το Μαραθώνιο «240 Km για τον Αιγιαλό», που διοργανώνει και τρέχει  ο  ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ, από τις Κεχριές μέχρι τον Μαραθώνα.
  • Να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ακυρώνει το αίτημα να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο και ιδιωτικοποιεί την ελεύθερη πλαζ του Αγίου Κοσμά.
  • Να συντονίσουν συστηματικά τους αγώνες τους για την υπεράσπιση του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος,  των κοινών αγαθών και της δημόσιας γης.

*Σταθμοί υποδοχής Μαραθωνοδρόμων: Ελευσίνα (8/7), Ελληνικό (9/7), Σούνιο (10/7), Ναός Αρτέμιδος/ Βραυρώνα (11/7) και Μαραθώνας (12/7). Στους σταθμούς υποδοχής, διανυκτέρευσης και ξεκούρασης θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς, ντι-τζέις, γκραφιτάδες, ιστιοπλόους κ.ά.

Advertisement

About Elsa Kasapoglou

Tai Chi Chuan & Qigong Instructor

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 30 Ιουνίου 2014 by in Δράσεις.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: