ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

Συλλαλητήριο & Συναυλία για Χημικά – Σκουριές – Ακτές, Παρασκευή 11.7.2014 στις 8:00μμ., στο Σύνταγμα

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΣΚΟΥΡΙΕΣ-ΑΚΤΕΣ 11-7-2014=ΣΥΝΤΑΓΜΑ 8.00 μμ

Στο πανελλήνιο δίκτυο ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ μετέχουν ελεύθερα πολίτες, επιστημονικές, κοινωνικές και οικολογικές οργανώσεις και φορείς οι οποίοι, πέρα και πάνω από κομματικές προτιμήσεις, πιστεύουν στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και θεωρούν ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό παραβιάζει τις αρχές αυτές και το άρθρο 24 του Συντάγματος. Σκοπός του Δικτύου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ελλήνων και ξένων, καθώς και ο συντονισμός δράσεων και εκδηλώσεων σε πανελλαδική κλίμακα κατά του νομοσχεδίου που απειλεί να καταστρέψει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Το Δίκτυο έχει δώσει Συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και έχει εκδώσει Ψήφισμα, το οποίο μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 176 οργανώσεις και φορείς, καθώς και χιλιάδες πολίτες. Αυτή τη στιγμή σε όλα τη χώρα λαμβάνουν χώρα δράσεις και εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς με την υποστήριξη του Δικτύου.  Το σημείο επαφής και ενημέρωσης είναι το https://aktesora0.wordpress.com/

Το κίνημα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, μετρά πολλά χρόνια αγώνα για τη γη, το νερό, την ελευθερία. Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες ποινικοποίησης και καταστολής του κινήματος, ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Σ΄έναν αγώνα ζωής και θανάτου, σ΄έναν αγώνα ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα και το δημόσιο χώρο και πλούτο, σ΄έναν αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, η αλληλεγγύη είναι δύναμη και η νίκη μονόδρομος.»

Στο συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο συμμετέχουν: Πρωτοβουλία Πολιτών Τριφυλίας, Πρωτοβουλία Λακωνίας / ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης, Πρωτοβουλία πολιτών & φορέων Καλαμάτας, Ανοιχτή πρωτοβουλία Σπάρτης, Συντονιστικό Κυθήρων, Συντονιστικό Ρεθύμνου, Συντονιστικό Χανίων, Ελεύθερη Μεσόγειος. Όταν χημικά όπλα μεταφέρονται σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες, ενώ επιπλέον η μεταφορά αυτή γίνεται δια θαλάσσης, Όταν αποφασίζεται η, χωρίς προηγούμενο και με έντονες ενστάσεις από ειδικούς, επεξεργασία (υδρόλυση) χημικών όπλων εν πλω, Όταν η, κατά τα άλλα  περιβαλλοντικά ευαίσθητη (και υπό Ελληνική προεδρία), Ευρώπη  δεν ζητά εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή έστω εκτίμηση κινδύνων και σε περίπτωση ατυχήματος,  ‘Όταν οι κατασκευάστριες εταιρείες των χημικών όπλων δεν υπόκεινται στην αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”, Όταν η OPCW ορίζει τη διαδικασία (υδρόλυση εν πλω και μεταφορά των προϊόντων για περαιτέρω επεξεργασία) αλλά δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος παραπέμποντας στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, Τότε είναι η ώρα να δράσουν οι πολίτες. Να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους για το περιβάλλον και  για τις επόμενες γενιές.

Advertisement

About Elsa Kasapoglou

Tai Chi Chuan & Qigong Instructor

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 11 Ιουλίου 2014 by in Δράσεις.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: