ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

SOSτε τις παραλίες – Κίνηση Καρτερού – Γουρνών (Ηράκλειο Κρήτης)

Η ακτή Καρτερού – Αμνισσού – Τομπρούκ είναι η παραλία των θερινών (και όχι μόνο) μπάνιων των Ηρακλειωτών και συνέβαλε στο να είναι η ζωή μας πιο υποφερτή όταν ο υδράργυρος σκαρφάλωνε στα ύψη.

Από την δεκαετία του ‘90 και μετά η παραλία συνεχώς υποβαθμίζεται με ευθύνη των δήμων αλλά και, κυρίως, των κεντρικών κυβερνήσεων, με προφανή πολιτική πρόθεση την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της. Από τα μέσα Μαΐου το ΤΑΙΠΕΔ την έβγαλε στο σφυρί μαζί με άλλες παραλίες στην υπόλοιπη χώρα με δικαιολογία την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Μας λένε ψέματα. Ακόμη και αν πουληθούν όλες οι παραλίες δεν θα μειωθεί ούτε κατά 1% το δημόσιο χρέος. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξεπουλήσουν την περιοχή, με τους ευνοϊκότερους όρους για τον επιχειρηματία που θα την αγοράσει. Αυτό επιχειρείται εξάλλου και στο παράλληλο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, πολλά χιλιόμετρα αιγιαλών με πρόσχημα την ανάπτυξη και ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες επενδύσεις από κερδοσκόπους.

Η ανάπτυξη μεγάλων περίκλειστων τουριστικών μονάδων, θα υποβαθμίσει το περιβάλλον, θα εξαφανίσει την τοπική επιχειρηματικότητα, θα εξανεμίσει πολλές θέσεις εργασίας, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και θα αυξήσει το κόστος διαβίωσής μας. Η κρίση θα γίνει ακόμη πιο βαθειά και θα είναι αδύνατη η επιστροφή, έστω, στην προηγούμενη κατάσταση.

Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και η σωστή αξιοποίηση της έκτασης της παραλίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, θα αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή και την ποιότητα ζωής μας, θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για το σύνολο του νομού και θα είναι αρωγός στην ανάπτυξη της μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητας, που θα δημιουργήσει πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας. Έτσι θα δημιουργηθεί κοινωνικός πλούτος προς όφελος του πολίτη, όχι (ξε)πουλώντας την σε ένα ιδιώτη, έναντι πινακίου φακής.

Η κίνηση Καρτερού – Γουρνών αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσεων και συντονισμού με άλλες κινήσεις, σωματεία, συλλογικότητες, πολίτες και θεσμούς, για να αποτρέψουμε την εκποίηση, της παραλίας, των αρχαιολογικών μνημείων και άλλων δημόσιων χώρων που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν την παραλία, που ταυτίστηκε με τα μπάνια των πολιτών του Ηρακλείου.
Να διαλυθεί το ΤΑΙΠΕΔ και τα αδηφάγα συμφέροντα που το στηρίζουν.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που μετατρέπει τους αιγιαλούς σε εμπόρευμα.
Θα τα καταφέρουμε γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο της κοινωνίας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θα παραιτηθούμε αν δεν δικαιωθούμε

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/7 ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Advertisements

About Elsa Kasapoglou

Tai Chi Chuan Instructor and aficionado Vegan and Animal Liberation Advocade

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Information

This entry was posted on 25 Ιουλίου 2014 by in Uncategorized.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: