ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

Πρόσκληση της Περιβαλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας

periv magnisiasΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γαζή 216, 382.22-Βόλος
τηλ.&φαξ 24210-38387/ 6977-686838
info@oikoen.gr/www.oikoen .gr

Βόλος 23/06/2014 περ.42p/14/1597π

Προς τους φορείς της Μαγνησίας

Σας είναι, πιστεύουμε, γνωστό ότι τις προσεχείς μέρες η Κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο: «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», το οποίο έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις από πολλούς φορείς, ακόμα και βουλευτές της συμπολίτευσης.

Ήδη πάνω από 110 φορείς έχουν υπογράψει κοινό ψήφισμα (το οποίο επισυνάπτουμε), με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.Επίσης και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν επίσης εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτό.

Σας καλούμε σε συνάντηση για να συζητήσουμε το πρόβλημα αυτό και να δούμε τους τρόπους αντιμετώπισής του την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στις 20.00 στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (Γαζή 216 και Βλαχάβα).

Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου, χωρίς το αναγκαίο επιστημονικό έρεισμα και χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημονικών δημοσίων φορέων, με σκοπό να άρει, μετά τους διαδικαστικούς, και κάθε ουσιαστικό περιορισμό στις επενδυτικές προτάσεις.

Οι ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ακτές, υγρότοπους, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπίο και φυσικούς σχηματισμούς, για πρώτη δε φορά στην ιστορία, οι ακτές χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτές.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Γιάννης Γερόπουλος Κώστας Βολιώτης

Advertisement

About Elsa Kasapoglou

Tai Chi Chuan & Qigong Instructor

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 25 Ιουνίου 2014 by in Δράσεις.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: